2024/05/18 - Šeštadienis
No menu items!

Lietuvos Jaunieji Dziudo Talentai Iškovojo Du Europos Taurės Medalius

Privalai perskaityti

Sarajeve, Bosnijos ir Hercogovinos sostinėje, vyko pirmoji jaunučių Europos taurė, kurioje sėkmingai dalyvavo „Naglis Gym“ ir Kauno sporto mokyklos „Gaja“ auklėtiniai. Lietuvos atstovai Rokas Jasaitis ir Mantas Dobrovolskis iškovojo sidabro ir bronzos medalius, įrašydami naują puslapį į Lietuvos sporto istoriją.

Rokas Jasaitis, varžydamasis iki 38 kg svorio kategorijoje, parodė puikų sportinį meistriškumą. Jis nugalėjo keturis varžovus – atstovus iš Juodkalnijos, Serbijos ir Bosnijos ir Hercogovinos. Pusfinalio kovose Rokas įveikė Vid Vidakovič iš Serbijos ir užsitikrino vietą finale. Nors finalo kova su Tadič Milorad buvo įtempta ir varginanti, trukusi 10 minučių, Rokas nusileido varžovui ir iškovojo pirmąjį sidabro medalį Lietuvai šiose varžybose.

Tuo tarpu Mantas Dobrovolskis, svėręs iki 42 kg, taip pat įrodė savo jėgą ant tatamio. Nugalėjęs Radoševič Vojin iš Juodkalnijos, Adnan Delič iš Bosnijos ir Hercogovinos bei Petar Markovič iš Serbijos, Mantas pateko į pusfinalį. Nepaisant mažos klaidos pusfinalyje, kuri sutrukdė jo kelią į aukso medalį, Mantas atsigavo ir mažajame finale sugebėjo nugalėti vietinį sportininką Matija Sorajič. Šis pergalingas veiksmas Mantui lėmė bronzos medalio laimėjimą.

Nors Matui Olšauskui ir Samantai Grajauskaitei sekėsi prasčiau nei jų komandos draugams, jų dalyvavimas ir patirtis tarptautinėse varžybose yra neįkainojama. „Naglis Gym“ ir „Gaja“ mokyklos auklėtiniai grįžta namo su vertinga patirtimi ir dviem Europos taurės medaliais, dar kartą įtvirtindami Lietuvos vardą tarptautinėje sporto arenoje.

spot_img
spot_img
Naujausios

Vilniuje – pirmasis elitinis plaukimo renginys Baltijos šalyse

Daugiau nei 800 dalyvių iš 36 valstybių, Lietuvos plaukimo pergales simbolizuojantis talismanas ir didžiulė nauda šaliai. Šiuos dalykus ketvirtadienį...

Daugiau straipsnių

spot_img

Kategorija

Sekite mus:

spot_img