2024/05/08 - Trečiadienis
No menu items!

Naujovės Madride Pakeis Teniso Taisykles

Privalai perskaityti

Balandžio pabaigoje Ispanijoje, Madride vyksiantis ATP 1000 serijos vyrų teniso turnyras žada būti ne tik aukšto meistriškumo varžybų vieta, bet ir inovacijų, kurios gali pakeisti teniso žaidimo veidą, epicentras. „Inews“ skelbia, kad dvejetų varžybose bus išbandytas keletas svarbių taisyklių pakeitimų, kurie, tikėtina, bus patvirtinti ATP tarybos.

Viena iš ryškiausių numatomų naujovių – padavimui skirtų laiko taisyklių pakeitimas. Žaidėjai, atlikdami ne daugiau kaip tris smūgius ankstesnio taško metu, turės įžaisti kamuoliuką per 15 sekundžių, o ne per tradicines 25 sekundes. Tačiau, jei taškas bus ilgesnis, žaidėjams bus suteikta įprasta 25 sekundžių pertraukėlė. Šis pakeitimas yra žingsnis teniso tempui pagreitinti, atsižvelgiant į pastebėjimą, kad žaidėjai linkę išnaudoti visą skiriamą laiką iki paskutinės sekundės, o tai skiriasi nuo ankstesnės praktikos, kai padavimų tempą kontroliuodavo teisėjas.

Kitas svarbus pasiūlymas – pertraukėlių tarp geimų trumpinimas per pirmąjį setą. Šiuo metu žaidėjai kas du geimus gauna 90 sekundžių pertrauką, bet siūloma šį laiką ženkliai sumažinti, paliekant tik tiek, kiek reikia aikštės pusėms apsikeisti, ir netgi neleidžiant laiko pasėdėti. Tačiau, prarastas poilsio laikas būtų dalinai kompensuotas ilgesne pertraukėle tarp setų, siekiant išlaikyti žaidėjų fizinę būklę optimalią.

Be to, ATP taryba ruošiasi atnaujinti dvejetų varžybų registracijos sistemą, kad pagerintų sąlygas vienetų specialistams dalyvauti dvejetų rungtyse. Pakeitimai atspindi ATP susirūpinimą dėl pastebėto vidutinės mačo trukmės pailgėjimo per pastaruosius du dešimtmečius daugiau nei 25 proc., dėl ko kyla sunkumų tiek transliuotojams, tiek žiūrovams, nes kai kurios dvikovos užsitęsia į naktį.

spot_img
spot_img
Naujausios

Daugiau straipsnių

spot_img

Kategorija

Sekite mus:

spot_img