2024/05/18 - Šeštadienis
No menu items!

Vaidoto Žalos pergalė Lazdijuose

Privalai perskaityti

Šeštadienį Lazdijuose baigėsi trečiasis Lietuvos automobilių ralio čempionato etapas „7bet Gravel Fest Rally – Lazdijai“, kurį čia surengė „Marimotors Racing“. Varžybose dalyvavo daugiau kaip 70 ekipažų iš penkių šalių, o pergalę šventė Vaidotas Žala, kuris sugrįžo į klasikinio ralio discipliną. Šios varžybos pritraukė didelį susidomėjimą automobilių sporto gerbėjų.

Vaidotas Žala su savo komandos nariu Ivo Pūkiu ėmė iniciatyvą į savo rankas nuo pat varžybų pradžios. Jis puikiai pasirodė testiniame greičio ruože ir nesumažino tempų prasidėjus tikram lenktynių maršrutui. Pirmąją ralio dieną, kurią sudarė keturi greičio ruožai ir daugiau nei 30 kilometrų distancija, Vaidotas Žala dominavo ir nepaliko varžovams jokių šansų. Po pirmosios dienos jis turėjo 24 sekundžių pranašumą prieš artimiausius persekiotojus Martyną Samsoną su Ervinu Snitku. Trečiąją vietą pirmos dienos rezultatuose užėmė Vladas Jurkevičius su Aisvydu Paliukėnu.

Vaidotas Žala tęsė savo užtikrintą žygį ir antrąją ralio dieną. Ji buvo sudaryta iš aštuonių greičio ruožų, kurie visi buvo žvyrkeliai Lazdijų apylinkėse. Nors Vaidotas Žala patyrė mažą klaidą šeštame greičio ruože, kai per vėlai stabdė ir šiek tiek pračiuožė posūkį, tai jo dominavimui neįtakos neturėjo. Po dvylikos greičio ruožų Vaidotas Žala ir Ivo Pūkis triumfavo, aplenkę antrus Martyną Samsoną su Ervinu Snitku 59 sekundėmis. Trečiąją vietą užėmė Vlado Jurkevičiaus ir Aisvydo Paliukėno tandemas.

spot_img
spot_img
Naujausios

Vilniuje – pirmasis elitinis plaukimo renginys Baltijos šalyse

Daugiau nei 800 dalyvių iš 36 valstybių, Lietuvos plaukimo pergales simbolizuojantis talismanas ir didžiulė nauda šaliai. Šiuos dalykus ketvirtadienį...

Daugiau straipsnių

spot_img

Kategorija

Sekite mus:

spot_img